SCHUCKO

Tehnologia de filtrare industrială Validus

Soluția eficientă din Pădurea Teutoburg

> Planificare individuală, bazată pe nevoi
> Proiectarea sistemului în baza principiului modular
> Fiabilitate operațională ridicată prin componente de calitate testată
> Costuri de exploatare reduse datorită tehnologiei de pionierat
> Testate la foc și explozie pentru siguranța dumneavoastră

DESCRIERE

Versatilitate și flexibilitate pentru o operațiune de extracție pregătită pentru viitor

În prezent, sistemele de filtrare industrială se concentrează pe funcționarea silențioasă și pe economia de energie a instalațiilor. Cererea de sisteme de izolare fonică pentru a reduce emisiile de zgomot și de măsuri de conservare a căldurii pentru a optimiza bilanțul energetic este în creștere.
O tehnologie de control inteligentă, combinată cu hardware de înaltă calitate, realizează, de asemenea, o reducere semnificativă a costurilor de operare și oferă cel mai înalt nivel de fiabilitate funcțională.

Planificarea instalațiilor orientată spre cerere este o condiție prealabilă pentru a investi în performanțe optime de extracție cu costuri de exploatare minime. De exemplu, selecția materialelor de filtrare în funcție de produs, precum și încărcarea optimă a suprafeței de filtrare a acestora, măsurată în mod optim, conduce la o durată de viață mai lungă.

Pentru siguranța dvs. operațională, urmărim pe termen lung colectarea și filtrarea eficientă a volumului de aer extras, ceea ce are un efect pozitiv asupra sănătății angajaților dvs. și a mediului înconjurător.

Mai jos am descris în detaliu structura tehnologiei noastre de filtrare Validus. Descoperiți toate caracteristicile speciale rezumate la rubrica „Alte avantaje” și descărcați broșura noastră de produs în format PDF la rubrica „Descărcări”.

Nu ezitați să ne contactați în cazul în care aveți întrebări.

Am descris structura tehnologiei noastre de filtrare Validus în detaliu mai jos. Descoperiți toate caracteristicile speciale rezumate la rubrica „Alte avantaje”

Cameră cu ventilator
Ventilatorul generează fluxul de aer planificat pentru extracție și reprezintă inima sistemului de filtrare. Acestea sunt utilizate fie pe partea de aer curat, fie pe partea de aer brut pentru transportul pneumatic al așchiilor. Prin instalarea acestuia pe partea de aer curat în camera ventilatoarelor, îl protejăm împotriva influențelor meteorologice. Acest lucru sporește siguranța lor în exploatare și, în același timp, prelungește durata de viață. În plus, camera ventilatoarelor poate fi echipată cu măsuri împotriva emisiilor de zgomot și a pierderilor de căldură. Necesarul redus de energie se datorează motoarelor moderne de înaltă eficiență. Pentru o eficiență maximă, ventilatoarele Schuko sunt fabricate individual pentru fiecare sistem.

Camera curată
În proiectarea unui sistem de filtrare în vid, camera curată servește drept conexiune între camera de filtrare și camera de ventilație. Pentru un sistem de filtrare care funcționează în suprapresiune, aceasta formează capătul superior al întregului sistem. În ambele cazuri, spațiul de aer curat absoarbe volumul de aer purificat și îl transmite în mod direcționat către ventilatoare sau către conducta de aer de retur/evacuare conectată. Componentele suplimentare ale filtrului de curățare își găsesc locul aici. Ușile mari de întreținere permit accesul ușor în timpul întreținerii.

Spațiul sacului de filtrare

În spațiul tuburilor de filtrare, filtrele tubulare sunt suspendate vertical pe o așa-numită tablă în formă de fagure de miere. Fluxul de aer încărcat cu praf se ridică din spațiul de expansiune din camera tuburilor de filtrare și este filtrat prin intermediul tuburilor de filtrare. Particulele de praf se lipesc de filtre și sunt separate din nou prin curățarea filtrelor.

Spațiul de expansiune

Amestecul de aer-cipuri-pulberi intră în sistemul de filtrare prin conducta de aspirație conectată. Datorită volumului său mare, această încăpere servește ca prim separator grosier. Fluxul de aer este calmat, astfel încât particulele grele se scufundă direct în jos. Particulele de praf mai ușoare se ridică odată cu fluxul de aer în spațiul tubului de filtrare.

Substructura filtrului

Substructura filtrului poate fi considerată ca fiind dispozitivul de colectare a particulelor de praf și așchii separate și filtrate. Datorită mai multor variante, se pot realiza o varietate de variante de evacuare a așchiilor. De la depozitarea intermediară a materialului în recipiente colectoare pentru golirea manuală până la descărcarea complet automată a materialului cu agitator, șurub și supapă rotativă sunt posibile sarcini individuale în standard. Cu un lanț de înaltă calitate sau cu o descărcare pe podea mobilă, chiar și cantități foarte mari de așchii pot fi stocate și predate către sistemele de eliminare din aval.

Sistemele de filtrare Validus cresc odată cu cerințele dumneavoastră

Condițiile locale necesită flexibilitate și soluții personalizate. Sistemul modular Schuko se caracterizează prin versatilitatea sa enormă: De la filtre simple la filtre în serie, toate opțiunile de combinație sunt disponibile în mod standard.

Cantitatea de aer și materialul care trebuie extras și tipul acestora determină dimensiunea necesară a sistemului de filtrare și suprafața de filtrare a acestuia. Utilizând elementul filtrant Solo sau o combinație de element de acționare, intermediar, combinat și final, sistemele de filtrare Validus pot fi asamblate sistematic.

Pot fi instalate standard capacități de aer de la 8.000 m³/h la peste 300.000 m³/h.

Prelucrarea noastră complet automată a tablei metalice garantează o calitate constant ridicată și o potrivire perfectă pentru toate piesele sistemului. Acest lucru are ca rezultat reducerea semnificativă a vibrațiilor și a zgomotului de funcționare inutil .

Sistemele de filtrare Validus au o structură modulară și, prin urmare, pot fi adaptate și extinse în orice moment pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră – ele cresc odată cu sarcinile dumneavoastră. Producția noastră este, de asemenea, bine pregătită pentru soluții speciale și aplicații speciale.

Element solo
Filtrul nostru Validus-Solo este format dintr-un singur element. Elementele Solo pot fi echipate cu o varietate de opțiuni de îndepărtare și eliminare a așchiilor

Element de acționare
Un element de acționare este întotdeauna necesar dacă sunt necesare cel puțin două elemente de filtrare. Acționarea pentru descărcarea necesară a lanțului de descărcare, precum și alimentatorul rotativ necesar pentru descărcare sunt instalate pe element.

Element(e) intermediar(e)
Se selectează un element intermediar dacă sunt necesare cel puțin trei elemente de filtrare. Acesta se instalează între elementul de acționare și elementul final. Pentru sistemele de filtrare mai mari, se utilizează mai multe elemente intermediare în rând, precum și în combinație cu elementul combinat

Element combinat
Element combinat Elementul combinat are o secțiune suplimentară de suflare pentru conectarea conductelor de aspirație la carcasa filtrului. Se utilizează în filtrele în linie de distribuție uniformă a amestecului aer aspirat-pulbere de chipsuri în carcasa filtrului și reduce contaminarea tuburilor de filtrare. Un element combinat poate fi utilizat și ca element final (a se vedea fotografia).

Element de final
Elementul de final este necesar și în cazul în care sunt instalate cel puțin două elemente de filtrare. În acesta se montează, de exemplu, scripetele pentru descărcarea lanțului.

Cantitatea de material extras și prelucrarea sau transportul ulterior determină soluția pentru descărcarea și eliminarea așchiilor. Sistemele de filtrare Validus oferă o varietate de opțiuni cu economii considerabile de energie. Elementele Solo funcționează cu diferite tipuri de substructuri.

În cazul a două sau mai multe elemente, se utilizează întotdeauna o descărcare cu lanț sau un podea glisantă. Aici, materialul care se depune la baza sistemului de filtrare este transportat și evacuat până la o supapă rotativă ATEX.

Eliminarea în saci de colectare a deșeurilor prin intermediul unui dispozitiv de ambalare cu trei butoaie de colectare a deșeurilor și saci de colectare a deșeurilor introduși

Evacuare în BigBag(s) prin intermediul unui tub înclinat sau al unui transport cu burlan transversal

Eliminarea într-un container Sulo sau standard

> prin intermediul unei supape rotative cu tub înclinat și/sau transport prin intermediul unei burlane transversale
> cu sub cadru prin intermediul supapei rotative și a jgheabului

Eliminarea într-un container mare de deșeuri prin intermediul unui ventilator de transport în aval, care suflă materialul evacuat în container. Aici există o ușoară suprapresiune. Aceasta este atenuată cu ajutorul unei bucle de întoarcere la ventilatorul de transport.

Evacuarea cu presa de brichetare prin intermediul colectorului de așchii cu agitator și transportor cu șurubelniță

Eliminarea într-un siloz de deșeuri prin intermediul unui ventilator de transport din aval, care transportă materialul către siloz. Alimentarea silozului trebuie să fie depresurizată în conformitate cu reglementările. Prin urmare, devine necesar un alt filtru de mici dimensiuni, de exemplu Vacomat N-1000 al nostru sau un filtru ciclon TWISTER. Acest filtru este plasat pe siloz și intră în material fără presiune prin intermediul unei supape rotative ATEX din siloz.

Eliminarea prin intermediul unui transportor cu lanț cu jgheab
Sistemul de transport mecanic de așchii VacoFlow® înlocuiește transportul pneumatic al materialului. Acesta poate fi instalat în locul conductelor principale convenționale și asigură economii considerabile de performanță și energie, precum și o sarcină de filtrare mai mică. Deoarece materialul grosier este îndepărtat în avans, nu există depuneri în conducte.

Diferitele așchii și pulberi necesită opțiuni diferite pentru o curățare eficientă și delicată a tuburilor de filtrare. Pentru unele metode,

Pauze sunt necesare (curățare offline), în timp ce altele pot fi efectuate în timpul funcționării instalației (curățare online).

Regenerare mecanică (curățare offline):

Particulele de praf și de așchii lipite sunt îndepărtate prin mișcarea rapidă înainte și înapoi a tuburilor de filtrare. Mecanismul de regenerare pornește automat, cu o întârziere, după oprirea extracției.


Regenerare prin suprapresiune (curățare online):

Deasupra fiecărui rând de tuburi de filtrare este poziționată o lance de aer comprimat, de unde sunt montate duze speciale de aer comprimat Venturi deasupra fiecărui tub de filtrare. Lăncile de aer comprimat sunt conectate lateral ferm la un rezervor de aer comprimat. Pentru curățarea tuburilor de filtrare, un val de presiune puternică este presat succesiv prin fiecare lance și duză. Aceasta umflă tubul filtrului și suflă praful și așchiile lipite.

Regenerare mobilă a suprapresiunii (curățare online):

Regenerarea mobilă a suprapresiunii funcționează ca și curățarea fixă a aerului comprimat. Cu toate acestea, rezervorul de aer comprimat este montat flexibil în carcasă. Astfel, rezervorul acționează fiecare rând de tuburi de filtrare în mod individual. Ca urmare, rezervorul mobil de aer comprimat poate alimenta și mai multe elemente de filtrare.


Regenerare cu aer de evacuare (curățare online):

Regenerarea aerului de purjare constă într-un cărucior de aer de curățare, pe care sunt amplasate patru ventilatoare opuse, ușor înclinate. Acestea generează un contracurent de aer și îl suflă prin două rânduri de tuburi de filtrare aflate dedesubt. Particulele sunt suflate în exterior. Un cărucior de evacuare este utilizat cu mai multe elemente filtrante.

Chiar și în faza de ofertare a tehnologiei noastre de filtrare staționară, ne concentrăm asupra aspectelor specifice de siguranță, în conformitate, bineînțeles, cu legile, reglementările și standardele aplicabile, cum ar fi DIN EN 12779 și DGUV 209-045. Întotdeauna producem sisteme de extracție Schuko și tehnologie de filtrare în funcție de client și în mod individual. Fiind unul dintre puținii producători, folosim, de exemplu, supape de reținere ATEX special fabricate și testate de tip ATEX în conformitate cu DIN EN 16447. Acestea sunt instalate în conducte și previn răspândirea undelor de presiune de explozie și a flăcărilor de la sistemele de extracție și filtrare în zonele de producție în cazul unei explozii.

În cele ce urmează facem distincția între măsurile de protecție împotriva incendiilor și cele de protecție împotriva exploziilor:

Protecția împotriva incendiilor

Protecția împotriva exploziilor

> Diverse soluții de eliminare în funcție de necesități, cum ar fi butoaie de colectare a așchiilor, BigBags, containere Sulo/standard, containere de injecție a așchiilor, presă de brichetare sau silozuri de alimentare.
> Patru soluții dovedite pentru o curățare eficientă și delicată a tuburilor de filtrare.
> Tuburile de filtrare externe previn punțile de material și sunt ușor de curățat.
> Disponibile cu tuburi de filtrare patentate SchukoCone®, care oferă o suprafață de filtrare și mai mare cu același spațiu necesar (recomandate în special pentru cele mai fine pulberi).
> Mai multe informații despre tuburile noastre de filtrare SchukoCone® pot fi găsite aici.
> Materialul de filtrare testat garantează o funcționare curată și sigură a aerului de retur.
> Suprafața de filtrare foarte mare per element asigură o sarcină redusă a suprafeței de filtrare și o durată de viață lungă a tuburilor de filtrare.
> Bineînțeles, ținem cont de toate cerințele de protecție împotriva incendiilor – mai multe despre protecția împotriva incendiilor și exploziilor
> Informații mai detaliate pot fi găsite aici.
> Rezistența testată la șocuri de presiune de 20.000 PA promite o siguranță maximă în cazul unei explozii. Facem mult mai mult: Pentru aplicații speciale, este posibilă o rezistență la șocuri de presiune testată de 30.000 PA!
> Ușile de explozie, de asemenea testate, cu deflectoare frontale de flacără, permit o descărcare de presiune sigură și țintită.
> Întrerupătoarele de limită de siguranță monitorizează întregul sistem și îl opresc în caz de urgență.
> Cea mai înaltă calitate a materialelor datorită părților carcasei complet galvanizate și călite din tablă de oțel, care este rezistentă la intemperii și, prin urmare, foarte durabilă.

> Sunt disponibile panouri pentru izolarea fonică și termică, care pot fi, de asemenea, montate ulterior – mai multe informații despre soluțiile de protecție împotriva zgomotului.
> Funcționarea eficientă din punct de vedere energetic a instalațiilor depinde de mulți factori – mai multe despre eficiența energetică.
> Tehnologia de control de ultimă generație permite controlul instalației în rețea și automatizat.
> Construcția simetrică a filtrelor noastre, cu dimensiuni standardizate, asigură costuri de transport reduse.
> Pentru o instalare rapidă, unitățile de filtrare Validus sunt disponibile în stare preasamblată, economisind timpul de asamblare la fața locului.
> În cazul în care utilajele dumneavoastră se schimbă, sistemele de filtrare Validus pot fi extinse în mod flexibil datorită sistemului modular.
> Accesibilitatea facilă a punctelor de lubrifiere și ușile mari de întreținere cu ferestre de vizualizare reduc timpii de întreținere și costurile de întreținere.

Domeniul de aplicare al livrării sistemului dumneavoastră de filtrare depinde de dimensiunea și echipamentul individual al sistemului. Ca parte a proiectului, toate detaliile sunt clarificate și rezumate într-un caiet de sarcini. Durata instalării depinde de amploarea sistemului. Elementele individuale de filtrare pot fi comandate, de asemenea, preasamblate, reducând astfel considerabil timpul necesar pentru instalare.

Pentru livrarea noului dvs. sistem de filtrare trebuie luate diverse măsuri de precauție la fața locului, cum ar fi o fundație stabilă, deschideri de perete și/sau tavan, conexiune de aer comprimat sau altele asemenea.

Toate detaliile sunt discutate în detaliu în prealabil, astfel încât procesul să decurgă fără probleme.

Livrarea este efectuată fie de noi înșine, fie de parteneri de expediție pe termen lung.

Pentru o construcție fără probleme, o echipă de instalare Schuko competentă și experimentată vă stă la dispoziție. Pentru a evita pierderea producției în timp ce vă reducem extracția existentă, suntem bucuroși să vă punem la dispoziție echipamente de închiriat care vor alimenta temporar utilajele dumneavoastră, dacă este necesar. Chiar și montarea în weekend este posibilă în anumite circumstanțe.

Animație Filtru industrial Validus ca sistem de aer curat