SCHUCKO

Sistem de extracție ARS

Sistem de retur de aer

> Soluție unică de aspirare prin suflare și aspirare.
> Depunerile de pe componente sunt reduse cu până la 95%.
> Nu mai este necesar niciun efort de curățare manuală
> Foarte eficient și cu economie de energie datorită procesului de recirculare a aerului
> Dezvoltat special pentru prelucrarea pe 5 axe
> Aplicații în principal în prelucrarea metalelor / a materialelor plastice compozite din fibre și prelucrarea lemnului

Premiat!

ARS-System câștigă premiul pentru tehnologie de mediu 2019

Sistemul de extracție ARS a fost dezvoltat în cooperare cu Institutul Fraunhofer IPA. În iulie 2019, am câștigat împreună locul 3 la râvnitul premiu Baden-Württemberg pentru tehnologie de mediu la categoria III: tehnologii pentru reducerea emisiilor, procesare și separare.
Suntem foarte mulțumiți de acest premiu și sperăm că sistemul de extracție ARS va fi utilizat pe scară largă, în special în cazul prelucrării pe 5 axe - pentru binele mediului!

CONTEXT

La prelucrarea componentelor, de exemplu, din lemn sau din materiale plastice ranforsate cu fibre, se produc cantități mari de praf fin și așchii. Acestea reprezintă un risc ridicat pentru sănătatea angajaților (respirabile, cancerigene) și pot provoca, de asemenea, defectarea mașinilor.
Pentru a elimina deșeurile de producție se folosesc sisteme de extracție puternice. Acestea colectează praful și așchiile, le filtrează și le colectează pentru a fi eliminate. Cu toate acestea, aceste sisteme au un grad foarte scăzut de colectare pentru anumite mașini de prelucrare.
Deseori, sistemul de extracție trebuie să fie instalat la o distanță prea mare față de punctul real de origine pentru a evita o coliziune cu, de exemplu, unitatea de frezare.

Acest lucru duce la depuneri considerabile de praf pe componente, care trebuie curățate manual cu mare efort după prelucrare. Pericolul de inhalare a prafului fin este foarte mare.
În plus, în cazul anumitor materiale, aerul filtrat și cald nu poate fi returnat în atelier. Acest lucru duce la costuri ridicate de încălzire.
Un alt dezavantaj al acestor sisteme este praful fin încă conținut în aerul filtrat. Acesta este de aproximativ 25 g pe oră per mașină de prelucrare, chiar și cu filtre Hepa pentru praf fin cu o eficiență de separare de 99,95 %.

Sistemul de extracție ARS oferă o soluție nouă, cu o abordare complet diferită. În primul rând, o mare parte din aerul extras este returnat în celula mașinii ca aer de proces după filtrarea grosieră.
Acest aer este suflat în mod direcționat prin punctul de tăiere către orificiul de aspirare prin intermediul unor duze de suflare reglabile. Toate așchiile și pulberile fine sunt colectate și extrase acolo. Debitul de aer de suflare are o rază de acțiune de 30 de ori mai mare decât debitul de aspirare! Acest lucru este comparabil cu o lumânare aprinsă. Este ușor să o suflați la o anumită distanță, dar este aproape imposibil să o aspirați.
Diferența dintre aerul aspirat și cel suflat înapoi în celulă (aprox. 20 %) este filtrată fin și eliberată în mediul înconjurător. Acest lucru creează o ușoară presiune negativă în celula mașinii, împiedicând aerul încărcat cu praf să iasă.

Circulația aerului este oprită doar imediat înainte de terminarea prelucrării. Acum are loc o filtrare fină a întregului aer din celulă, pentru ca aerul ambiant din celula mașinii să fie lipsit de praf atunci când aceasta este deschisă.
Economiile totale de energie pot fi reduse cu până la 40 % cu ajutorul sistemului de extracție ARS! Pe de o parte, performanța de extracție necesară este enorm de redusă, deoarece aerul de proces este suflat în direcția deschiderii de extracție. În plus, reducerea filtrării fine permite, de asemenea, economisirea energiei. Pe de altă parte, sistemul de circulație are ca rezultat un schimb de aer mult mai redus și, astfel, o conservare pe termen mai lung a aerului cald de evacuare.

Sistemul de extracție ARS contribuie în mod considerabil la reducerea emisiilor de praf și a consumului de energie.