SCHUCKO

Extractor de praf mobil Vacomat 140/160 XPe

Extractor de praf mobil cu un rezervor de colectare a deșeurilor

> Extractor de praf mic și ieftin pentru aspirarea într-un singur punct
> Dimensiuni reduse pentru economii uriașe de spațiu
> Mărci de testare H3 și GS, clasa de praf M
> Echipat cu saci de filtrare SchukoCone® cu eficiență dovedită
> Duză de aspirație montată opțional la stânga sau la dreapta
> Livrat preasamblat și gata de conectare pentru utilizare imediată

DESCRIERE

Vacomat 140/160 XPe

Extractorul de praf mobil Vacomat 140/160 XPe este cel mai mic model al nostru și este ideal pentru extracția la o singură mașină. Debiturile de aer de până la 1.593 m³/h sunt posibile cu această unitate de extracție cu presiune negativă, de exemplu, pentru extragerea prafului de la ferăstraie de panouri, raboteze sau mașini de rindeluit.

În versiunea standard, extracția este pornită manual prin apăsarea unui buton. Pornirea automată a ventilatorului la pornirea mașinii-unelte conectate poate fi instalată la cerere pentru a evita erorile de operare, cum ar fi nepornirea aspirației atunci când există o sarcină sau pornirea acesteia atunci când nu există sarcină.

Praful și așchiile sunt evacuate într-un rezervor de colectare a așchiilor etanș la praf (240 l) căptușit cu un sac de plastic. O conductă de presiune negativă menține sacul de folie în rezervorul de colectare. Sunt prevăzute ferestre de inspecție pentru verificarea nivelului. Extractorul de praf mobil monitorizează performanța de extracție prin intermediul unei celule de sarcină pentru a asigura o fiabilitate operațională maximă.

Regenerarea filtrului

În Vacomat 140/160 XPe, un dulap de distribuție integrat este utilizat pentru curățarea electromecanică prin intermediul unui motor de agitare. Activarea are loc prin interogarea mașinii de prelucrare a lemnului prin intermediul contactelor flotante. De îndată ce toate mașinile conectate sunt oprite, agitatorul motorizat al filtrului pornește automat. Pentru acest mecanism de regenerare nu este necesară nicio conexiune la o sursă de aer comprimat și, prin urmare, niciun compresor. Acest lucru duce la o reducere semnificativă a zgomotului în timpul curățării.

Recomandat în special pentru conținuturi de praf foarte ridicat și foarte fin, este disponibil opțional un sistem eficient de curățare prin suprapresiune (XPe-D) (NOTĂ: înălțimea totală apoi +100 mm și lungimea +280 mm). Curățarea se realizează offline prin intermediul rezervorului de aer comprimat după extracție.

Extractorul de praf mobil Vacomat 140/160 XPe este dotat cu saci de filtrare SchukoCone® patentați ca dotare standard.

Filtrul SchukoCone® este o combinație reușită între un sac filtrant încărcat extern și un con încărcat intern. Pentru construcțiile de sistem actuale, acest lucru înseamnă o suprafață de filtrare cu aproximativ 60% mai mare cu aceeași lungime și o cameră de expansiune cu până la 50% mai mare decât în sistemele tradiționale de aspirare a prafului.

Filtrele SchukoCone® ar trebui să fie utilizate în special pentru praful fin care necesită o suprafață de filtrare mare și o rată de încărcare a suprafeței de filtrare redusă, deoarece în special în astfel de aplicații filtrele își realizează potențialul extraordinar.

Odată cu scăderea ratei de încărcare a suprafeței de filtrare se ajunge la o durată de viață mai mare a filtrului. Rezistența filtrului scade și, prin urmare, este necesară o putere mai mică a ventilatorului și o putere mai mică.

Extractoarele de praf mobile Vacomat 140/160 XPe sunt livrate preasamblate și gata de conectare (curent de înaltă tensiune 16 A, cu cablu de 6,0 m) pe paleți de unică folosință (incluși). Un sac de colectare a așchiilor (mărimea V) este, de asemenea, inclus în pachetul de livrare.

Vacomat 140/160 XPe trebuie să fie conectat electronic la mașina-unealtă pentru a permite declanșarea automată a regenerării sacului filtrant atunci când mașina-unealtă este oprită. O companie de electronice vă poate ajuta. Dulapul de distribuție furnizat, cu invertor de fază integrat, este pregătit pentru interogarea unui contact flotant, precum și a trei bobine de transductor (bobinele nu sunt incluse).

Vacomat este conectat direct la mașină pentru extracție (dimensiunea duzei de conectare de 140 sau 160 mm) cu un furtun flexibil sau o conductă rigidă. Unele dintre piesele de conectare pot fi găsite în secțiunea de accesorii, precum și în secțiunea noastră de componente de sistem.

Echipat cu rotile stabile de calitate industrială, aspiratorul de praf mobil poate fi montat în mod flexibil oriunde în atelierul dumneavoastră. Aveți nevoie de extracție pentru o altă mașină? Este suficient să eliberați frânele de pe cele două rotile și să împingeți unitatea în locația necesară.

Ne-ar face plăcere să vă ajutăm în planificare!

Vancomat
140/160 XPe
Nr. art.
304535
Duză de aspirație Ø (mm)
140/160
Motor (kW)
2.2
Debitul maxim (m³/h)
1,593
Debitul volumic nominal la 20 m/s (m³/h)
1,447
Presiunea de aspirație (pa)
2,200
Suprafața de filtrare (m²)
9.5
Greutate (kg)
306
Nivelul de presiune acustică (dB[A])
69
Capacitatea de colectare a deșeurilor (l)
1 x 240
Dimensiuni L x l x î (mm)
1,665 x 900 x 1,980