SCHUCKO

Schimbător de căldură

Pentru reducerea costurilor cu energia

> Recuperarea eficientă a energiei termice
> Cu ajutorul acesteia se preîncălzește noul aer proaspăt
> Reducerea costurilor de încălzire, deoarece, de obicei, un sistem de încălzire poate fi dimensionat mai mic
> Rentabilitate în doar doi-trei ani (în funcție de condițiile climatice)

DESCRIERE

Reciclarea joacă un rol esențial în economia actuală. Acest lucru nu este numai bun pentru mediu, ci și ușor pentru buzunarul tâmplarului.

De ce să nu reciclăm căldura?

Din cauza prezenței solvenților numiți compuși organici volatili (COV) în aerul evacuat din cabinele și sistemele de vopsire, nu este permisă vehicularea gazelor de evacuare înapoi în cabina de vopsire sau în atelier. Acest lucru înseamnă, în mod normal, că se pierde căldura furnizată. Cu schimbătorul său de căldură aer-aer, Schuko a reușit să recicleze căldura din aerul evacuat. Acesta oferă o modalitate simplă de a economisi bani cu „nimic”.

Un schimbător de căldură în compania dvs. va merita, deoarece, în ceea ce privește costurile totale, se amortizează din toate punctele de vedere.

Principiul este foarte simplu:

Aerul cald evacuat, de exemplu, de la o cabină de vopsire, este transportat printr-un sistem de conducte conectat la schimbătorul de căldură. În interior, o parte din această căldură este eliminată din aerul evacuat și stocată în aripioare de aluminiu. În același timp, aerul proaspăt rece trece prin schimbătorul de căldură de cealaltă parte a aripioarelor din aluminiu.

Energia termică este transferată și returnată în cabina de pulverizare. Registrul de încălzire din aval, care încălzește aerul de completare, primește astfel aer preîncălzit.

Schuko utilizează două tipuri de schimbătoare de căldură:
1. schimbător de căldură cu flux transversal
2. schimbător de căldură rotativ.

 

 

 

 

 

 

După cum s-a descris mai sus, aerul cald de evacuare furnizat este transportat prin schimbătorul de căldură. Cu toate acestea, acest aer parcurge un traseu încrucișat, după cum se poate observa în desen. Distanța dintre aripioare este de 9 mm pentru acest schimbător de căldură.

Această spațiere mare are următoarele avantaje:

rezistență mai mică
mai puțină contaminare
Eficiență susținută
Curățare mai ușoară

Alte avantaje ale schimbătorului de căldură cu flux încrucișat:

Fără piese mecanice ⇒ întreținere redusă
Curățare ușoară datorită blocurilor de aluminiu detașabile
Fără contaminare încrucișată între fluxurile de aer (aer de scurgere)
Necesitate redusă de spațiu
Rezistență redusă la curgere
Ușor de montat ulterior

1. aer evacuat cald, 2. aer evacuat răcit, 3. aer de compensare rece, 4. aer de compensare încălzit
Eficiența schimbătorului de căldură cu flux încrucișat este cuprinsă între 45% și 65%. Eficiența ușor mai mică în comparație cu cea a schimbătorului de căldură rotativ este compensată de avantajele de mai sus până la o anumită dimensiune a sistemului.

Acest tip de schimbător de căldură s-a dovedit a fi ideal pentru întreprinderile mici și mijlocii și contribuie la maximizarea economiilor de energie pentru volume de aer mici și medii cu un efort redus.

Un rotor cu structură în formă de fagure de miere se rotește continuu între fluxurile de aer de alimentare și de evacuare. Rotorul este încălzit de aerul evacuat și transferă căldura către aerul proaspăt și rece de reaprovizionare, care este apoi livrat în timpul operațiunilor.

Avantajele schimbătorului de căldură rotativ:

> Eficiență ridicată de până la 80%.
> Adecvat pentru debite de aer mari și foarte mari
> Curățare automatizată disponibilă
> Necesitate redusă de spațiu

Acest schimbător de căldură este utilizat de obicei în operațiunile cu debite de aer foarte mari, deoarece costurile de investiție mai mari și costurile curente (acționare și curățare) pentru sistemele mari sunt compensate de eficiența mai mare.

1. aer evacuat cald, 2. aer evacuat răcit, 3. aer de compensare rece, 4. aer de compensare încălzit
Contactați în prealabil un expert pentru a clarifica ce dimensiune și versiune sunt potrivite pentru operațiunile dumneavoastră. Consilierii noștri sunt disponibili în orice moment pentru a vă ajuta.