Linie de producție parchet SCHROEDER

Modele

VH-120 – latime de lucru 120 mm (latime maxima de intrare)
VH-170 – latime de lucru 170 mm (latime maxima de intrare)
VH-220 – latime de lucru 210 mm (latime maxima de intrare)

Arbori de rindeluire la unghi de 30°, pentru prelucrarea perfectă și a șipcilor puternic îndoite, fără urme de tăiere cu lățimea de lucru / lungimea uneltei:
086 mm / 100 mm
127 mm / 150 mm
173 mm / 200 mm
216 mm / 250 mm

Consulanță

Consultanță specializată la proiectare precum și la achiziția celei mai potrivite soluții

Livrare

Asigurăm livrarea echipamentelor prin intermediul partenerilor noștri

Instalare

Montaj și punere în funcțiune utilajele a echipamentelor achizitionate de la noi

Service

Asigurăm service pentru toate utilajele comercializate

Descriere

Linia de producție pentru blocuri de parchet pline cu T&G și lamparquet, precum și blocuri de strat superior se bazează pe tehnologia SCHROEDER dovedită pentru prelucrarea blocurilor de parchet solide. Pentru cea mai mare precizie dimensională și calitate a suprafeței, două rindele, una pentru pre-rindeluire și a doua pentru profilare longitudinală, sunt conectate printr-o stație intermediară de nivelare. Linia completă constă din 3 mașini de producție și alimentare a buncărului.

Mașinile individuale sunt conectate prin benzi transportoare, aceste benzi transportoare servesc și ca tampon pentru un flux de material îmbunătățit. La început, sipcile tăiate brut și uscate în cuptor sunt introduse în buncărul sistemului de alimentare tip MA sau AB și sunt introduse în pre-rindeatorul VH-3 printr-un transportor.

Cu sistemul său de alimentare acționat, pre-rindeatorul aliniază blocurile faţă de un ghidaj lateral şi apoi plasează blocurile individuale sub lanțul de alimentare superior. Acum blocurile sunt rindeluite pe partea de jos și de sus, supralățimea este îndepărtată cu un ax lateral.

Prin rindeluirea blocurilor de sus și de jos toate tensiunile din procesul de uscare în cuptor sunt îndepărtate. Reducerea supralățimii și supradimensionarea grosimii asigură calitatea prelucrarii în următoarele etape de producție.

Prin plasarea arborelui inferior la un unghi de 30°, chiar și șipcile puternic îndoite pot fi prelucrate fără semne de tăiere. Nu este necesar să tăiați caneluri în fața inferioară a blocurilor pentru o masă prelucrată cu caneluri, blocurile pot fi folosite în grosime completă.

După procesul de pre-rindeluire, o stație intermediară de gradare SV permite selecția pentru cea mai bună față. După întoarcerea blocurilor din nou, acestea sunt introduse cu partea cea mai bună în jos în sistemul de aliniere al rindelei de parchet cu 4 laturi PAKE 70 pentru prelucrarea cu lambă și canelură pe lungime.

Această gradare intermediară nu este necesară pentru Lamparquet sau blocuri de strat superior.

În următorul tip de rindea principală PAKE 70, blocurile sunt rindeluite cu cea mai mare precizie pe partea inferioară și superioară, precum și profilate longitudinal cu lambă și canelură.

Sistemul superior de alimentare cu lanț, de 50 de ani principala caracteristică a mașinilor de parchet SCROEDER, și fusurile laterale exact opuse garantează o indreptare perfectă a blocurilor de parchet.

Capetele de rindele unghiulare de 30° (nu pentru Lamparquet) permit prelucrarea chiar și a blocurilor subțiri. Capul superior final determină grosimea blocurilor. Acum blocurile sunt prelucrate pe lungime și trebuie tăiate la lungime și profilate la capete. În funcție de aplicație, se folosește o mașină dublă cu tăiere transversală, cu limbă și canelură PAKUE cu 5 sau 6 axe.

Cu 3 sau 4 arbori de ferăstrău, blocurile sunt tăiate la lungime și profilul canelurii și lambului este înțepat. În continuare, cele 2 axe de tăiere prelucrează profilul final al lambului și canelurii. Prin plasarea blocurilor pe o masă fixă a mașinii se obține o precizie T&G extrem de ridicată.

În cele din urmă, blocurile de parchet sunt clasificate în diferite calități și ambalate.

Informații suplimentare

Producător

TE-AR MAI PUTEA INTERESA