SCHUCKO

Extractor de praf staționar Vacomat

Sisteme de extracție centrală pentru instalare în interior și exterior

> Design compact, care economisește spațiu, pentru instalare în interior sau exterior
> Material filtrant testat pentru un aer de retur sănătos (conținut de praf rezidual <0,1 mg/m³)
> Calitate ridicată datorită designului în conformitate cu EN 16770 sau EN 12779
> Nivel ridicat de siguranță datorită carcasei rezistente la șocuri de presiune de până la 200 mbar (conform clasei de explozie a prafului St1)
> Principiu modular pentru o compoziție individuală a componentelor

DESCRIERE

Extractoarele de praf staționare de tip Vacomat N-1000 și N-1800 acoperă diferența dintre extractoarele de praf mobile și sistemele de filtrare industriale. Diversitatea tehnică este de interes atât pentru întreprinderile mici și mijlocii, cât și pentru industria de mari dimensiuni, de exemplu ca supliment la sistemul central de aspirare.

Vacomat combină avantajele sistemelor mari de filtrare industrială într-un aspirator de praf centralizat compact, flexibil și foarte eficient. Caracteristica distinctivă esențială în comparație cu dispozitive similare constă în design:

1. Vacomat-ul nostru staționar poate fi operat la un debit de max. 8.000 m³/h. 2. Echipat cu un stingător automat cu pulbere (în conformitate cu EN 16770), aspiratorul de praf este aprobat pentru instalare atât în interior, cât și în exterior.

2. Cu o linie de stingere uscată și suprafețe de decompresiune (conform EN 12779), aspiratorul de praf devine un mic sistem de filtrare pentru volume de aer de până la 8.000 m³/h.

Ca sistem de filtrare, Vacomat poate fi instalat numai în aer liber.

Datorită unui sistem modular inteligent, este disponibilă o mare varietate de variante standard, care, altfel, sunt produse doar în modele speciale costisitoare:

adaptarea puterii ventilatorului la cerința de extracție necesară, printre altele, prin intermediul unui concept de ventilator dublu.
proiectare ca sistem de vid sau de suprapresiune (numai ca filtru)
compoziția individuală a evacuării așchiilor și a sistemului de eliminare a acestora
atașarea în funcție de cerere a duzei de extracție
determinarea locației ideale în interior sau în exterior, precum și echiparea în conformitate cu normele de siguranță aferente pentru instalarea în interior sau în exterior
funcționarea cu economie de energie a aerului de retur este posibilă și pentru instalarea în exterior

Unitate de împachetare pentru două butoaie colectoare de așchii pentru eliminarea prin saci de colectare a așchiilor

Recipient de deșeuri cu seceră de agitare și descărcare cu șurub, pentru eliminarea cu presa de brichetare, BigBag sau container

Recipient pentru deșeuri de așchii cu seceră de agitare și evacuare prin intermediul unei supape rotative ATEX, pentru eliminarea cu presa de brichetare, BigBag sau container

Substructură cu descărcare în supape rotative ATEX mari, pentru eliminare în BigBag sau container

> Intrare silențioasă și prietenoasă cu filtrul a materialului prin cutia de suflare cu cip cu clapetă de refulare și izolație fonică suplimentară.
> Securitate ridicată prin stingătorul de incendiu automat cu stingător cu pulbere.
> Siguranță și calitate testate, fabricate în conformitate cu EN 16770 sau 12779.
> Carcasă rezistentă la șocuri de până la 200 mbar.
> Autoverificare constantă a performanței de extracție existente la duza de extracție a mașinilor conectate prin monitorizarea debitului de volum.
> Aer de retur curat și sănătos datorită materialului filtrant certificat (conținut de praf rezidual <0,1 mg/m³).
> Durată lungă de viață a tuburilor de filtrare datorită materialului de înaltă calitate, antistatic, din pâslă ac de poliester cu ac și a zonei mari de expansiune (spațiu de suflare), prin care are loc o primă separare a materialului grosier și greu, care nu încarcă suplimentar tuburile de filtrare.
> Pentru o suprafață de filtrare mai mare cu același spațiu necesar cu tuburile de filtrare SchukoCone.
> Pentru aplicații industriale speciale, de ex. praf de tencuială, praf de sticlă, pulberi B1, disponibil cu cartușe de filtrare (zone de filtrare de la 210 la 270 m²).

> Funcționarea continuă este posibilă prin utilizarea sistemului nostru eficient de curățare prin suprapresiune (standard odată cu utilizarea cartușelor de filtrare!).
> Durabilitate maximă a carcasei datorită plăcilor de oțel galvanizat sendzimir, care protejează în mod optim împotriva vântului și a influențelor meteorologice (galvanizare mai puternică decât la autoturisme).
> Funcționare silențioasă datorită ventilatoarelor izolate fonic între 70 – 76 dB (A) – comparabil cu o mașină de tuns iarba.
> Evacuarea și eliminarea individuală a așchiilor prin diferite substructuri de filtrare în construcție stabilă, autoportantă din oțel, care poate fi înlocuită ulterior și în caz de nevoie.
> Comandă PLC orientată către client pentru economisirea energiei și o funcționare prietenoasă.
> Cea mai rapidă instalare și punere în funcțiune datorită elementelor premontate, care sunt asamblate în mod modular.
> Opțional, cu pornire automată a ventilatorului la pornirea unei mașini conectate.
> Opțional, cu regenerare automată a filtrelor, care pornește automat imediat ce toate mașinile conectate sunt oprite.

Datorită sistemului modular Schuko pentru sistemele de filtrare, instalarea acestor sisteme de filtrare mici este mai rapidă și mai ușoară ca niciodată. Datorită preasamblării, care economisește timp, a componentelor individuale în fabrica noastră Schuko, elementele finite trebuie doar asamblate la fața locului.

Un astfel de sistem de filtrare poate fi montat, de obicei, cu doi tehnicieni într-o singură zi (numai timp de asamblare!). La înălțimea standard este necesar doar un stivuitor cu furcă.

Pentru instalarea pe un cadru de bază, este necesară o macara.

Pachetul de livrare include controlul cu celulă de presiune și semnal luminos pentru monitorizarea debitului, un manometru cu separator de apă al aerului comprimat și controlul regenerării filtrului.

Atenție: În funcție de echipament, este necesar un dulap de comandă suplimentar.

Unitate de filtrare cu trei sisteme de filtrare diferite

Unitatea de ventilator

Unitate de ventilație

Unitate de filtrare

Unitatea de descărcare