SCHUCKO

Extractor de praf mobil Vacomat 350 XP

Extractor de praf mare cu patru rezervoare de colectare a cipurilor

> Pentru o extracție puternică și centralizată în mai multe puncte
> Cea mai mare siguranță în exploatare datorită unor caracteristici tehnice (vezi mai jos)
> Poate fi combinat cu diverse sisteme de evacuare a așchiilor
> Echipat cu saci de filtrare SchukoCone, cu eficiență dovedită
> Livrat preasamblat și gata de conectare pentru utilizare imediată

DESCRIERE

Vacomat 350 XP

Extractorul de praf de mari dimensiuni Vacomat 350 XP este sistemul de filtrare ideal pentru extragerea de praf cu mai multe mașini. Debiturile de aer de până la 7.950 m³/h sunt posibile cu acest sistem de extracție a aerului curat, ceea ce îl face interesant pentru mașinile CNC, șlefuitoarele cu bandă largă sau atelierele complete.

Vacomat 350 XP standard este dotat cu un controler automat pentru a se asigura că puternicul sistem de extracție nu este uitat sau că nu funcționează în gol. Dacă o mașină atașată este pornită, ventilatorul de aspirare a prafului pornește automat, ceea ce face ca extracția să înceapă imediat.

Curățarea sacilor de filtrare începe automat odată ce toate mașinile-unelte conectate au fost oprite. Procesul nostru patentat de scuturare a filtrelor curăță sacii de filtrare printr-o acțiune pneumatică și mecanică combinată. Prin conectarea la o sursă de aer comprimat, praful și așchiile sunt evacuate printr-o acțiune de scuturare (presiune de intrare: 6 bar, necesar de aer pe ciclu de curățare: aproximativ 11 l).

 

 

Recomandat în special pentru conținuturi de praf foarte ridicat și foarte fin, este disponibil opțional un sistem eficient de curățare prin suprapresiune (NOTĂ: înălțimea totală +100 mm și lungimea +350 mm). Curățarea se realizează offline prin intermediul rezervorului de aer comprimat după extracție.

Vacomatele noastre sunt construite în mod modular. În versiunea standard, praful și așchiile sunt evacuate în patru rezervoare de colectare a așchiilor căptușite cu saci de plastic etanșe la praf (4 x 120 l). O conductă de presiune negativă menține sacii de folie în rezervorul de colectare. Ferestrele de inspecție facilitează verificarea nivelului.

Opțional, se poate instala un monitor de nivel pentru a preveni revărsarea rezervoarelor de colectare a așchiilor. De asemenea, este posibilă evacuarea prin intermediul rezervoarelor de așchii, a supapelor rotative ATEX cu sas și a transportoarelor cu șuruburi pentru eliminarea într-o presă de brichetare, în saci mari, într-un container sau într-un buncăr de așchii.

 

 

 

 

Extractorul de praf mobil Vacomat 350 XP este dotat cu saci de filtrare SchukoCone® patentați ca dotare standard.

Filtrul SchukoCone® este o combinație reușită între un sac filtrant încărcat extern și un con încărcat intern. Pentru construcțiile de sistem actuale, acest lucru înseamnă o suprafață de filtrare cu aproximativ 60% mai mare cu aceeași lungime și o cameră de expansiune cu până la 50% mai mare decât în sistemele tradiționale de aspirare a prafului.

Filtrele SchukoCone® ar trebui să fie utilizate în special pentru praful fin care necesită o suprafață de filtrare mare și o rată de încărcare a suprafeței de filtrare redusă, deoarece în special în astfel de aplicații filtrele își realizează potențialul extraordinar.

Odată cu scăderea ratei de încărcare a suprafeței de filtrare se ajunge la o durată de viață mai mare a filtrului. Rezistența filtrului scade și, prin urmare, este necesară o putere mai mică a ventilatorului și o putere mai mică.

Vacomat 350 XP este livrat preasamblat și gata de conectare (curent puternic 32 A, cu cablu de 6 m). De asemenea, sunt incluse un dulap de comutație de 24 V în funcție de model, precum și un set de saci de colectare a cipurilor (4 bucăți, mărimea V). Acoperișul poate fi îndepărtat cu ușurință pentru transport (reducere a înălțimii cu 170 mm) pentru a permite trecerea fără probleme prin uși.

Vacomat 350 XP trebuie să fie conectat electronic la mașinile-unelte pentru a permite pornirea automată a ventilatorului și declanșarea automată a regenerării sacilor de filtrare atunci când mașinile-unelte sunt oprite. O companie de electronică vă poate ajuta. Dulapul de distribuție furnizat este pregătit pentru interogarea a până la opt mașini-unelte.

Extractorul de praf este conectat direct la uneltele de aspirare (dimensiunea duzei de conectare de 350 mm) cu un furtun flexibil sau cu o conductă rigidă. Cu această clasă de performanță, este recomandabil ca traseul conductei să fie planificat și executat de un specialist. Unele dintre piesele de conectare pot fi găsite în secțiunea de accesorii, precum și în secțiunea noastră de componente de sistem.

Echipat cu rotile stabile de calitate industrială, aspiratorul de praf mobil poate fi montat în mod flexibil oriunde în atelierul dumneavoastră. Aveți nevoie de extracție pentru o altă mașină? Este suficient să eliberați frânele de pe cele două rotile și să împingeți unitatea în locația necesară.

Ne-ar face plăcere să vă ajutăm în planificare!

> Cerințe energetice reduse datorită motorului modern de înaltă eficiență (IE3) „made in Germany” și a unui interior de carcasă cu flux optimizat, cu rezistență redusă la aer.
> Recuperarea căldurii pe baza principiului recirculării aerului: aerul cald de evacuare este filtrat și returnat în atelier.
> Funcționare silențioasă: o carcasă cu sac filtrant cu pereți dubli absoarbe direct zgomotul de extracție generat în interiorul Vacomat. Carcasa ventilatorului are, de asemenea, un design cu zgomot redus.
> Aprobat pentru instalarea în interior în medii cu praf de lemn – fabricat în conformitate cu noul standard DIN EN 16770.
> Aer de retur sănătos: materialele de filtrare de înaltă calitate special dezvoltate, realizate din pâslă cu ac de poliester antistatic, filtrează 99,9% din praful și deșeurile de așchii din aer (clasa de praf M pentru praf St1).
> Vacomats sunt testate H3 (conținut de praf rezidual sub 0,1 mg/m³) și poartă marca de testare GS (testare DGUV).
> Siguranță îmbunătățită prin măsuri de protecție împotriva incendiilor și exploziilor în conformitate cu reglementările DIN EN 16770 și GS-HO-07: presiune testată la supratensiune până la 20.000 Pa, stingător de incendiu cu pulbere cu declanșare automată – fără daune cauzate de apă!

> Fiabilitatea operațională: o celulă de sarcină monitorizează continuu performanța de extracție. Erorile sunt indicate de o lampă de semnalizare.
> Costuri ulterioare reduse datorită modulelor de înaltă calitate și a duratei lungi de viață a mediului filtrant: de exemplu, o cameră de decantare foarte mare asigură separarea inițială a deșeurilor grosiere. Acest lucru reduce încărcătura de material pe sacii de filtrare.
> Cerințe reduse de întreținere datorită unității de întreținere de pe consola motorului și accesului ușor la interiorul filtrului.
> Principiul modular pentru o varietate de opțiuni de evacuare a așchiilor: o prin intermediul rezervoarelor de așchii, de exemplu, către presa de brichetare o prin intermediul supapei rotative cu sas, de exemplu, către un sac mare o prin intermediul șurubului înclinat, de exemplu, către un buncăr de așchii sau un container.
> Opțional, cu curățare prin suprapresiune pentru conținuturi de praf deosebit de ridicat și fin.

Vancomat
350 XP
Nr. art.
623 020
Duză de aspirație Ø (mm)
350
Motor (kW)
11
Debitul maxim (m³/h)
7,950
Debitul volumic nominal la 20 m/s (m³/h)
6,927
Presiunea de aspirație (pa)
3,365
Suprafața de filtrare (m²)
50
Greutate (kg)
1,070
Nivelul de presiune acustică (dB[A])
70
Capacitatea de colectare a deșeurilor (l)
4 x 120
Dimensiuni L x l x î (mm)
n/a