SCHUCKO

Extractor de praf mobil Vacomat 350 XP TWIN

Extractor de praf mare cu efect de economisire a energiei

> Centru de extracție puternic pentru întreaga echipare a mașinilor
> Stea de economisire a energiei datorită controlului ventilatorului adaptat la performanță
> Suprafață mare de filtrare într-un spațiu mic prin filtrele patentate SchukoCone®.
> Poate fi combinat cu diverse sisteme de evacuare a așchiilor
> Livrare preasamblată pentru utilizare imediată

DESCRIERE

Vacomat 350 XP TWIN

Extractorul de praf mare Vacomat 350 XP TWIN este o adevărată vedetă în materie de economisire a energiei în rândul aspiratoarelor de praf mobile. Două motoare cu frecvență reglată (5,5 kW fiecare) asigură o performanță de extracție ajustată corespunzător, în special în cazul unor condiții de funcționare puternic fluctuante. Astfel, este utilizată doar cantitatea de energie efectiv necesară. Acest aspirator de praf are o capacitate de debit de aer de 10.000 m³/h și este ideal pentru extragerea prafului de pe mașini CNC mari sau de pe centre întregi de prelucrare.

Controlerul inovator și extrem de inteligent automatizează procesul de extracție cu mașinile conectate ca grup. Extracția începe automat de îndată ce o mașină-unelte atașată este pornită. Dacă cerințele de performanță sunt scăzute, se pornește doar un singur ventilator. De îndată ce mai multe puncte de extracție încep să funcționeze, cel de-al doilea ventilator este pornit automat.

În versiunea standard, curățarea sacilor de filtrare începe automat atunci când funcționarea se întrerupe și toate mașinile-unelte atașate sunt oprite. Apoi, procesul nostru patentat de scuturare a filtrelor, de tip pneumatic-mecanic, asigură o curățare delicată printr-o acțiune de „scuturare” (presiune de intrare: 6 bar, necesar de aer pe ciclu de curățare: aprox. 11 l).

 

 

 

Recomandat în special pentru conținuturi de praf foarte ridicat și foarte fin, este disponibil opțional un sistem eficient de curățare prin suprapresiune (NOTĂ: înălțimea totală +100 mm și lungimea +350 mm). Curățarea se realizează offline prin intermediul rezervorului de aer comprimat după extracție.

Vacomatele noastre sunt construite în mod modular. În versiunea standard, praful și așchiile sunt evacuate în patru rezervoare de colectare a așchiilor căptușite cu saci de plastic etanșe la praf (4 x 120 l). O conductă de presiune negativă menține sacii de folie în rezervorul de colectare. Ferestrele de inspecție facilitează verificarea nivelului.

Extractorul de praf poate fi furnizat alternativ cu descărcare către o presă de brichetare (cu rezervor de așchii în amonte) sau către saci mari, un container sau un buncăr de așchii (cu supapă rotativă ATEX cu sas de aer în amonte și transportor cu șurub).

 

 

 

 

Extractorul de praf mobil Vacomat 350 XP TWIN este dotat cu saci de filtrare SchukoCone® patentați ca dotare standard.

Filtrul SchukoCone® este o combinație reușită între un sac filtrant încărcat extern și un con încărcat intern. Pentru construcțiile de sistem actuale, acest lucru înseamnă o suprafață de filtrare cu aproximativ 60% mai mare cu aceeași lungime și o cameră de expansiune cu până la 50% mai mare decât în sistemele tradiționale de aspirare a prafului.

Filtrele SchukoCone® ar trebui să fie utilizate în special pentru praful fin care necesită o suprafață de filtrare mare și o rată de încărcare a suprafeței de filtrare redusă, deoarece în special în astfel de aplicații filtrele își realizează potențialul extraordinar. Odată cu scăderea ratei de încărcare a suprafeței de filtrare se ajunge la o durată de viață mai mare a filtrului. Rezistența filtrului scade și, prin urmare, este necesară o putere mai mică a ventilatorului și o putere mai mică.

Vacomat 350 XP TWIN este livrat preasamblat. De asemenea, sunt incluse un dulap de distribuție V 24 TWIN în funcție de model și un set de saci de colectare a cipurilor (4 bucăți, mărimea V). Acoperișul poate fi îndepărtat cu ușurință pentru transport (reducere a înălțimii cu 170 mm) pentru a permite trecerea fără probleme prin uși.

Vacomat 350 XP TWIN trebuie să fie conectat electronic la mașinile-unelte pentru a permite pornirea automată a ventilatorului și declanșarea automată a regenerării sacilor de filtrare atunci când mașinile-unelte sunt oprite. O companie de electronică vă poate ajuta. Dulapul de distribuție furnizat este pregătit pentru interogarea a până la opt mașini-unelte.

Extractorul de praf este conectat direct la mașinile de aspirare (dimensiunea duzei de conectare de 350 mm) cu un furtun flexibil sau cu o conductă rigidă. Cu această clasă de performanță, este recomandabil ca traseul conductei să fie planificat și executat de un specialist. Unele dintre piesele de conectare pot fi găsite în secțiunea de accesorii, precum și în secțiunea noastră de componente de sistem.

Echipat cu rotile stabile de calitate industrială, Vacomat mobil poate fi montat în mod flexibil oriunde în atelierul dumneavoastră. Aveți nevoie de extracție pentru o altă mașină? Pur și simplu eliberați frânele de pe cele două rotile și împingeți unitatea în locația necesară.

Ne-ar face plăcere să vă ajutăm în planificare!

> Cerințe energetice reduse datorită motorului modern de înaltă eficiență (IE3) „made in Germany” și a unui interior de carcasă cu flux optimizat, cu rezistență redusă la aer.
> Recuperarea căldurii pe baza principiului recirculării aerului: aerul cald de evacuare este filtrat și returnat în atelier.
> Funcționare silențioasă: o carcasă cu sac filtrant cu pereți dubli absoarbe direct zgomotul de extracție generat în interiorul Vacomat. Carcasa ventilatorului are, de asemenea, un design cu zgomot redus.
> Aprobat pentru instalarea în interior în medii cu praf de lemn – fabricat în conformitate cu noul standard DIN EN 16770.
> Aer de retur sănătos: materialele de filtrare de înaltă calitate special dezvoltate, realizate din pâslă cu ac de poliester antistatic, filtrează 99,9% din praful și deșeurile de așchii din aer (clasa de praf M pentru praf St1).
> Siguranță îmbunătățită prin măsuri de protecție împotriva incendiilor și exploziilor conform reglementării DIN EN 16770: presiune testată la supratensiune până la 20.000 Pa, stingător de incendiu cu pulbere cu declanșare automată – fără daune cauzate de apă!

> Fiabilitatea operațională: o celulă de sarcină monitorizează continuu performanța de extracție. Erorile sunt indicate de lampa de semnalizare.
> Costuri ulterioare reduse datorită modulelor de înaltă calitate și a duratei lungi de viață a mediului filtrant: de exemplu, o cameră de decantare foarte mare asigură separarea inițială a deșeurilor grosiere. Acest lucru reduce încărcătura de material pe sacii de filtrare.
> Cerințe reduse de întreținere datorită unității de întreținere de pe consola motorului și accesului ușor la interiorul filtrului.
> Principiul modular pentru o varietate de opțiuni de evacuare a așchiilor: o prin intermediul rezervoarelor de așchii, de exemplu, către presa de brichetare o prin intermediul supapei rotative cu sas, de exemplu, către un sac mare o prin intermediul șurubului înclinat, de exemplu, către un buncăr de așchii sau un container.
> Opțional, cu curățare prin suprapresiune pentru conținuturi de praf deosebit de ridicat și fin.

Vancomat
350 XP TWIN
Nr. art.
623 030
Duză de aspirație Ø (mm)
350
Motor (kW)
2 x 5.5
Debitul maxim (m³/h)
10,000
Debitul volumic nominal la 20 m/s (m³/h)
6,927
Presiunea de aspirație (pa)
2,550
Suprafața de filtrare (m²)
50
Greutate (kg)
1,160
Nivelul de presiune acustică (dB[A])
69
Capacitatea de colectare a deșeurilor (l)
4 x 120
Dimensiuni L x l x î (mm)
n/a