SCHUCKO

Extractor de praf mobil Vacomat 300 XP

Extractor de praf mare cu patru rezervoare de colectare a cipurilor

> Centru de extracție pentru o extracție puternică în mai multe puncte
> Poate fi combinat cu diverse sisteme de evacuare a așchiilor
> Siguranță testată – mărci de testare H3 și GS
> Funcționare silențioasă și cu economie de energie
> Livrat preasamblat și gata de conectare pentru utilizare imediată

DESCRIERE

Vacomat 300 XP

Extractorul de praf de mari dimensiuni Vacomat 300 XP este sistemul ideal de aspirare a prafului pentru extracția de praf pentru mai multe mașini. Debiturile de aer de până la 6.000 m³/h sunt posibile cu acest sistem de extracție a aerului curat, ceea ce îl face interesant și pentru mașinile CNC sau șlefuitoarele cu bandă largă.

Vacomat 300 XP standard este prevăzut cu un controler automat pentru a se asigura că puternicul sistem de extracție nu este uitat sau că nu funcționează în gol. Dacă o mașină atașată este pornită, ventilatorul de aspirare a prafului pornește automat, ceea ce face ca extracția să înceapă imediat.

Sistemul nostru Vacomat 300 XP este construit în mod modular. În versiunea standard, praful și așchiile sunt evacuate în patru rezervoare de colectare a așchiilor căptușite cu saci de plastic etanșe la praf (4 x 120 l). O conductă de presiune negativă menține sacii de folie în rezervorul de colectare. Ferestrele de inspecție facilitează verificarea nivelului.

 

 

De asemenea, este posibilă evacuarea prin intermediul rezervoarelor de așchii, a supapelor rotative ATEX cu sas și a transportoarelor cu șuruburi pentru eliminarea într-o presă de brichetare, în saci mari, într-un container sau într-un buncăr de așchii.

Sacii de filtrare sunt curățați automat după ce toate mașinile-unelte conectate au fost oprite. Procesul nostru patentat de scuturare a filtrelor curăță sacii de filtrare printr-o acțiune pneumatică și mecanică combinată. Prin conectarea aerului comprimat, praful și așchiile sunt îndepărtate ușor de pe filtru printr-o mișcare de scuturare.

Recomandat în special pentru conținuturi de praf foarte ridicat și foarte fin, este disponibil opțional un sistem eficient de curățare prin suprapresiune (NOTĂ: înălțimea totală apoi +100 mm și lungimea +350 mm). Curățarea se realizează offline prin intermediul rezervorului de aer comprimat după extracție.

 

 

 

Schuko se bazează pe saci de filtrare încărcați din exterior

Eficiența de separare a unui deznisipator mobil nu depinde numai de materialul filtrant. Decisivă este și dispunerea sau execuția acestuia. În principiu, se disting două tipuri de saci filtranți: medii filtrante încărcate intern sau extern.

Dezavantajul major al sacilor filtranți interiori constă în forma lor: Amestecul de praf trebuie să se afle în interiorul sacului filtrant pentru a fi separat de aer. Cu curbura interioară, acestea oferă șablonul perfect pentru depunerile de material – puterea de aspirare scade. Pentru a înrăutăți situația, se adaugă posibilitatea limitată de curățare a acestor saci de filtrare.

Tocmai din aceste motive, Schuko se bazează exclusiv pe principiul sacilor de filtrare încărcați din exterior. Amestecul de praf ajunge doar la exteriorul sacului filtrant, astfel încât acesta poate fi curățat mult mai bine. Acest lucru înseamnă mai puțină rezistență și mai multă aspirație, menținând în același timp o durată de viață mai lungă a materialului filtrant. Țesăturile filtrante Schuko sunt fabricate din pâslă aciculară din poliester antistatic de înaltă calitate și sunt fabricate în Germania. Coșul de susținere patentat de Schuko, realizat din plastic prietenos cu filtrul, precum și fixarea fără uzură a sacului filtrant și-au dovedit valoarea în ultimele decenii

Vacomat 300 XP este livrat preasamblat și gata de conectare (curent puternic 32 A, cu cablu de 6 m). De asemenea, sunt incluse un dulap de distribuție V22/23 în funcție de model și un set de saci de colectare a cipurilor (4 bucăți, mărimea V).
Acoperișul poate fi îndepărtat cu ușurință pentru transport (reducere a înălțimii cu 170 mm) pentru a permite trecerea fără probleme prin uși.

Vacomat 300 XP trebuie să fie conectat electronic la mașinile-unelte, astfel încât pornirea automată a ventilatorului și regenerarea automată a sacilor de filtrare să poată avea loc după oprirea mașinii-unelte. O companie de electronice vă poate ajuta. Dulapul de distribuție furnizat este pregătit pentru interogarea a până la opt mașini-unelte.

Extractorul de praf este conectat direct la mașinile de aspirare (dimensiunea duzei de conectare este de 300 mm) cu un furtun flexibil sau cu o conductă rigidă. Cu această clasă de performanță, este recomandabil ca traseul conductei să fie planificat și executat de un specialist. Unele dintre piesele de conectare pot fi găsite în secțiunea de accesorii, precum și în secțiunea noastră de componente de sistem.

Echipat cu rotile stabile de calitate industrială, Vacomat mobil poate fi montat în mod flexibil oriunde în atelierul dumneavoastră. Aveți nevoie de extracție pentru o altă mașină? Pur și simplu eliberați frânele de pe cele două rotile și împingeți unitatea în locația necesară.

Ne-ar face plăcere să vă ajutăm în planificare!

> Cerințe energetice reduse datorită motorului modern de înaltă eficiență (IE3) „made in Germany” și a unui interior de carcasă cu flux optimizat, cu rezistență redusă la aer.
> Recuperarea căldurii pe baza principiului recirculării aerului: aerul cald de evacuare este filtrat și returnat în atelier.
> Funcționare silențioasă: o carcasă cu sac filtrant cu pereți dubli absoarbe direct zgomotul de extracție generat în interiorul Vacomat. Carcasa ventilatorului are, de asemenea, un design cu zgomot redus.
> Aprobat pentru instalarea în interior în medii cu praf de lemn – fabricat în conformitate cu noul standard DIN EN 16770.
> Aer de retur sănătos: materialele de filtrare de înaltă calitate special dezvoltate, realizate din pâslă cu ac de poliester antistatic, filtrează 99,9% din praful și deșeurile de așchii din aer (clasa de praf M pentru praf St1).
> Vacomats sunt testate H3 (conținut de praf rezidual sub 0,1 mg/m³) și poartă marca de testare GS (testare DGUV).
> Siguranță îmbunătățită prin măsuri de protecție împotriva incendiilor și exploziilor în conformitate cu reglementările DIN EN 16770 și GS-HO-07: presiune testată la supratensiune până la 20.000 Pa, stingător de incendiu cu pulbere cu declanșare automată – fără daune cauzate de apă!

> Fiabilitatea operațională: o celulă de sarcină monitorizează continuu performanța de extracție. Erorile sunt indicate de o lampă de semnalizare.
> Costuri ulterioare reduse datorită modulelor de înaltă calitate și a duratei lungi de viață a mediului filtrant: de exemplu, o cameră de decantare foarte mare asigură separarea inițială a deșeurilor grosiere. Acest lucru reduce încărcătura de material pe sacii de filtrare.
> Cerințe reduse de întreținere datorită unității de întreținere de pe consola motorului și accesului ușor la interiorul filtrului.
> Principiul modular pentru o varietate de opțiuni de evacuare a așchiilor: o prin intermediul rezervoarelor de așchii, de exemplu, către presa de brichetare o prin intermediul supapei rotative cu sas, de exemplu, către un sac mare o prin intermediul șurubului înclinat, de exemplu, către un buncăr de așchii sau un container.
> Opțional, cu curățare prin suprapresiune pentru conținuturi de praf deosebit de ridicat și fin.

Vancomat
300 XP
Nr. art.
623 010
Duză de aspirație Ø (mm)
300
Motor (kW)
7.5
Debitul maxim (m³/h)
5,950
Debitul volumic nominal la 20 m/s (m³/h)
5,089
Presiunea de aspirație (pa)
2,760
Suprafața de filtrare (m²)
32
Greutate (kg)
967
Nivelul de presiune acustică (dB[A])
74
Capacitatea de colectare a deșeurilor (l)
4 x 120
Dimensiuni L x l x î (mm)
n/a