SCHUCKO

Extractor de praf mobil Vacomat 200 XPe

Aspirator de praf mobil cu trei rezervoare de colectare a deșeurilor

> Extractor de praf cu economie de spațiu pentru extracția în unul sau mai multe puncte
> Marca de testare H3 (praf de lemn), clasa de praf M
> Echipat cu saci de filtrare încărcați din exterior
> Duză de aspirație montată opțional în stânga sau în dreapta
> Livrat preasamblat și gata de conectare pentru utilizare imediată

DESCRIERE

Vacomat 200 XPe

Extractorul de praf mobil Vacomat 200 XPe este sistemul de filtrare ideal pentru extracția cu o singură mașină sau cu mai multe mașini. Cu acest sistem de presiune negativă sunt posibile debite de aer fiabile de până la 2 495 m³/h, ceea ce îl face ideal, de exemplu, pentru extragerea prafului de la ferăstraiele de panouri și ferăstraiele cu bandă de mici dimensiuni.

În versiunea standard, extracția este pornită manual prin apăsarea unui buton. Pornirea automată a ventilatorului la pornirea mașinilor-unelte conectate poate fi instalată la cerere pentru a evita erorile de operare, cum ar fi nepornirea extracției atunci când există o sarcină sau pornirea acesteia atunci când nu există sarcină.

Praful și așchiile sunt evacuate în trei rezervoare de colectare a așchiilor căptușite cu saci de plastic etanșe la praf (3 x 160 l). O conductă de presiune negativă menține sacul de folie în rezervorul de colectare. Sunt prevăzute ferestre de inspecție pentru verificarea nivelului.

Extractorul mobil de praf monitorizează performanța de extracție prin intermediul unei celule de sarcină pentru a asigura o fiabilitate operațională maximă.

 

Regenerarea filtrului

În Vacomat 200 XPe, un dulap de distribuție integrat este utilizat pentru curățarea electromecanică prin intermediul unui motor de scuturare. Activarea are loc prin interogarea mașinii de prelucrat lemnul prin intermediul contactelor flotante. De îndată ce toate mașinile conectate sunt oprite, agitatorul motorizat al filtrului pornește automat. Pentru mecanismul de regenerare nu este necesară conectarea la o sursă de aer comprimat și, prin urmare, nici un compresor. Acest lucru duce la o reducere semnificativă a zgomotului în timpul curățării.

Recomandat în special pentru conținuturi de praf foarte ridicat și foarte fin, este disponibil opțional un sistem eficient de curățare prin suprapresiune (XPe-D) (NOTĂ: înălțimea totală apoi +100 mm și lungimea +280 mm). Curățarea se realizează offline prin intermediul rezervorului de aer comprimat după extracție.

 

Schuko se bazează pe saci de filtrare încărcați din exterior

Eficiența de separare a unui deznisipator mobil nu depinde numai de materialul filtrant. Decisivă este și dispunerea sau execuția acestuia. În principiu, se disting două tipuri de saci filtranți: medii filtrante încărcate intern sau extern.

Dezavantajul major al sacilor filtranți interiori constă în forma lor: Amestecul de praf trebuie să se afle în interiorul sacului filtrant pentru a fi separat de aer. Cu curbura interioară, acestea oferă șablonul perfect pentru depunerile de material – puterea de aspirare scade. Pentru a înrăutăți situația, se adaugă posibilitatea limitată de curățare a acestor saci de filtrare.

Tocmai din aceste motive, Schuko se bazează exclusiv pe principiul sacilor de filtrare încărcați din exterior. Amestecul de praf ajunge doar la exteriorul sacului filtrant, astfel încât acesta poate fi curățat mult mai bine. Acest lucru înseamnă mai puțină rezistență și mai multă aspirație, menținând în același timp o durată de viață mai lungă a materialului filtrant. Țesăturile filtrante Schuko sunt fabricate din pâslă aciculară din poliester antistatic de înaltă calitate și sunt fabricate în Germania. Coșul de susținere patentat de Schuko, realizat din plastic prietenos cu filtrul, precum și fixarea fără uzură a sacului filtrant și-au dovedit valoarea în ultimele decenii.

Extractoarele de praf mobile Vacomat 200 XPe sunt livrate preasamblate și gata de conectare (curent de înaltă tensiune 16 A, cu cablu de 6 m) pe paleți de unică folosință (incluși). De asemenea, este inclus un set de saci de așchii (3 bucăți, mărimea V).

Vacomat 200 XPe trebuie să fie conectat electronic la mașinile-unelte pentru a permite declanșarea automată a regenerării pungilor filtrante atunci când mașinile-unelte sunt oprite. O companie de electronice vă poate ajuta. Dulapul de distribuție furnizat cu invertor de fază integrat este pregătit pentru interogarea unui contact flotant, precum și a trei bobine de transductor (bobinele nu sunt incluse).

Aspiratorul de praf este conectat direct la mașinile de aspirare (dimensiunea duzei de conectare este de 200 mm) cu un furtun flexibil sau cu o conductă rigidă. Unele dintre piesele de conectare pot fi găsite în secțiunea de accesorii, precum și în secțiunea noastră de componente de sistem.

Echipat cu rotile stabile de calitate industrială, aspiratorul de praf mobil poate fi montat în mod flexibil oriunde în atelierul dumneavoastră. Aveți nevoie de extracție pentru o altă mașină? Este suficient să eliberați frânele de pe cele două rotile și să împingeți unitatea în locația necesară.

Ne-ar face plăcere să vă ajutăm în planificare!

Vancomat
200 XPe
Nr. art.
304644
Duză de aspirație Ø (mm)
200
Motor (kW)
4.0
Debitul maxim (m³/h)
2,495
Debitul volumic nominal la 20 m/s (m³/h)
2,262
Presiunea de aspirație (pa)
2,800
Suprafața de filtrare (m²)
14.5
Greutate (kg)
465
Nivelul de presiune acustică (dB[A])
75
Capacitatea de colectare a deșeurilor (l)
3 x 160 l
Dimensiuni L x l x î (mm)
2,590 x 900 x 1,980