SCHUCKO

Extractor de praf mobil Vacomat 180 XP(e)

Aspirator de praf mobil cu două rezervoare de colectare a deșeurilor

> Extractor de praf cu economie de spațiu pentru extracția în unul sau mai multe puncte
> Dimensiuni mici pentru economii uriașe de spațiu
> Mărcile de testare H3 și GS, clasa de praf M
> Echipat cu saci de filtrare SchukoCone® cu eficiență dovedită
> Duză de extracție montată opțional la stânga sau la dreapta
> Livrat preasamblat și gata de conectare pentru utilizare imediată

DESCRIERE

Vacomat 180 XPe

Extractorul de praf mobil Vacomat 180 XPe, cu un debit de aer de până la 2.610 m³/h, este ideal pentru extracția la o singură mașină sau la mai multe mașini. Într-un proces sigur de presiune negativă, praful și așchiile sunt extrase pneumatic și transportate, de exemplu pentru extragerea prafului de la șlefuitoarele cu bandă lungă, de la mulinetele cu fus sau de la șlefuitoarele mici cu bandă largă.

În versiunea standard, extracția este pornită manual prin apăsarea unui buton. Pornirea automată a ventilatorului la pornirea mașinilor-unelte conectate poate fi instalată la cerere pentru a evita erorile de operare, cum ar fi neactivarea funcției de extracție atunci când există o sarcină sau activarea acesteia atunci când nu există sarcină.

Praful și așchiile sunt evacuate în două rezervoare de colectare a așchiilor căptușite cu saci de plastic etanșe la praf (2 x 240 l). O conductă de presiune negativă menține sacul de folie în rezervorul de colectare. Sunt prevăzute ferestre de inspecție pentru verificarea nivelului.

Extractorul mobil de praf monitorizează performanța de extracție prin intermediul unei celule de sarcină pentru a asigura o fiabilitate operațională maximă.

Regenerarea filtrului

În Vacomat 180 XPe, un dulap de distribuție integrat este utilizat pentru curățarea electromecanică prin intermediul unui motor de agitare. Activarea are loc prin interogarea mașinii de prelucrare a lemnului prin intermediul contactelor flotante. De îndată ce toate mașinile conectate sunt oprite, agitatorul motorizat al filtrului pornește automat. Pentru mecanismul de regenerare nu este necesară conectarea la o sursă de aer comprimat și, prin urmare, nici un compresor. Acest lucru duce la o reducere semnificativă a zgomotului în timpul curățării.

Recomandat în special pentru conținuturi de praf foarte ridicat și foarte fin, este disponibil opțional un sistem eficient de curățare prin suprapresiune (XPe-D). Curățarea se realizează offline prin intermediul rezervorului de aer comprimat după extracție. (NOTĂ: înălțimea totală apoi +100 mm și lungimea +280 mm)

Extractorul de praf mobil Vacomat 180 XPe este dotat cu saci de filtrare SchukoCone® patentați ca dotare standard.

Filtrul SchukoCone® este o combinație reușită între un sac filtrant încărcat extern și un con încărcat intern. Pentru construcțiile de sistem actuale, acest lucru înseamnă o suprafață de filtrare cu aproximativ 60% mai mare cu aceeași lungime și o cameră de expansiune cu până la 50% mai mare decât în sistemele tradiționale de aspirare a prafului.

Filtrele SchukoCone® ar trebui să fie utilizate în special pentru praful fin care necesită o suprafață de filtrare mare și o rată de încărcare a suprafeței de filtrare redusă, deoarece în special în astfel de aplicații filtrele își realizează potențialul extraordinar.

Odată cu scăderea ratei de încărcare a suprafeței de filtrare se ajunge la o durată de viață mai mare a filtrului. Rezistența filtrului scade și, prin urmare, este necesară o putere mai mică a ventilatorului și o putere mai mică.

Extractoarele de praf mobile Vacomat 180 XPe sunt livrate preasamblate și gata de conectare (curent de înaltă tensiune 16 A, cu cablu de 6 m) pe paleți de unică folosință (incluși). De asemenea, este inclus un set de saci de așchii (2 bucăți, mărimea V).

Vacomat 180 XPe trebuie să fie conectat electronic la mașinile-unelte pentru a permite declanșarea automată a regenerării pungilor de filtrare atunci când mașinile-unelte sunt oprite. O companie de electronice vă poate ajuta. Dulapul de distribuție furnizat, cu invertor de fază integrat, este pregătit pentru interogarea unui contact flotant, precum și a trei bobine de transductor (bobinele nu sunt incluse).

Extractorul de praf este conectat direct la mașinile de aspirare (dimensiunea duzei de conectare de 180 mm) cu un furtun flexibil sau cu o conductă rigidă. Unele dintre piesele de conectare pot fi găsite în secțiunea de accesorii, precum și în secțiunea noastră de componente de sistem.

Echipat cu rotile stabile de calitate industrială, Vacomat mobil poate fi montat în mod flexibil oriunde în atelierul dumneavoastră. Aveți nevoie de extracție pentru o altă mașină? Pur și simplu eliberați frânele de pe cele două rotile și împingeți unitatea în locația necesară.

Ne-ar face plăcere să vă ajutăm în planificare!

Vancomat
180 XPe
Nr. art.
304631
Duză de aspirație Ø (mm)
180
Motor (kW)
3.0
Debitul maxim (m³/h)
2,610
Debitul volumic nominal la 20 m/s (m³/h)
1,832
Presiunea de aspirație (pa)
2,450
Suprafața de filtrare (m²)
13.5
Greutate (kg)
369
Nivelul de presiune acustică (dB[A])
74
Capacitatea de colectare a deșeurilor (l)
2 x 240
Dimensiuni L x l x î (mm)
2,015 x 900 x 1,980